Focwa en VVVF, branchevereniging voor de Nederlandse verf- en drukinktindustrie, hebben onlangs een ‘Duurzaamheidsanalyse’ gemaakt van het autoschadeherstelproces. Met de invoering van de analyse en bijbehorende rekentools willen de verenigingen komen tot een algemeen erkende definitie van duurzaam autoschadeherstel als het gaat om autoreparatielakken.

In de Duurzaamheidsanalyse zijn een tweetal zaken vastgelegd. Ten eerste wat de mate van duurzaamheid van een laksysteem voor autoreparatie bepaalt. Vooralsnog gaat het om het ‘cradle to gate’ proces dat begint bij de grondstof en eindigt op het moment dat de autoreparatielakken bij het schadeherstelbedrijf aankomen. Voor deze analyse wordt gebruik gemaakt van de Life Cycle Indicator (LCI) Database en de CEPE Ecofootprint Tool. Ten tweede is vastgelegd wat de mate van duurzaamheid van het aanbrengen van de autoreparatielak bepaalt. Voor het vaststellen hiervan wordt de Focwa CO2 Footprint calculator gebruikt.

VVVF-voorzitter Ben Berkel: “We hebben geconstateerd dat er in de markt reeds diverse individuele initiatieven zijn genomen op het gebied van duurzaam autoschadeherstel. Een tool om op verantwoorde wijze te bepalen hoe autoreparatielakken daaraan kunnen bijdragen was er nog niet. Met de Duurzaamheidsanalyse is die er nu wel.”

Frits Huffnagel, voorzitter Focwa Schadeherstel: “Iedereen zegt tegenwoordig dat hij duurzaam bezig is. De Duurzaamheidsanalyse kan helpen om het kaf van het koren te scheiden.”

Deel dit artikel op​

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
11 juli 2025
ADPA en GVA winnen zaak tegen BMW
11 juli 2025
Prijs voor beperken waterstofverliezen
11 juli 2025
Autowasdag levert 60.721 euro op voor Prinses Máxima Centrum
11 juli 2025
20 procent meer auto’s gestolen
11 juli 2025
Duurzaamheid: voorkomen beter dan genezen
10 juli 2025
ACtronics breidt revisie-aanbod uit
Meest bekeken berichten
Recente reacties