Een kras in de lak van een auto gaat niet weg als je die behandelt met tandpasta of WD40. Daarvoor waarschuwt Focwa.

De brancheorganisatie Focwa reageert op het eerder deze week verschenen artikel ‘Met deze huis- tuin- en keukenmiddeltjes verwijder je snel krassen in autolak’ in het Algemeen Dagblad.

Tandpasta

In het artikel stelt het AD enkele ‘wondermiddeltjes’ voor waarmee krassen in de autolak evengoed kunnen worden verwijderd. Dit zou honderden euro’s schelen. Tandpasta bijvoorbeeld zou kleine, oppervlakkige krassen uit de lak kunnen halen. Ook zou het volgens het AD bijzonder geschikt zijn om dof geworden koplampen weer te laten glanzen. WD40 is een ander ‘wondermiddel’ waarmee volgens het AD, indien ruim op de lak aangebracht, krassen in de autolak zouden verdwijnen.

Geen makkie

Focwa wil het beeld dat schadeherstel een makkie is graag ontkrachten. “Door met bijvoorbeeld tandpasta een kras weg te poetsen, verwijder je alleen de lak van een andere auto op jouw auto. De kras in de lak zal je blijven zien. Daarbij is het risico dat er een doffe vlek overblijft door met tandpasta te poetsen. Met WD40 wordt het oppervlak alleen vettig, waardoor de kras optisch minder lijkt. Echter wordt de kras weer zichtbaar na een regenbui, omdat de WD40 dan verdwijnt.”
Deel dit artikel op
Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties