De mengruimte in een schadebedrijf is welbeschouwd de keuken van het sterrenrestaurant: de combi van receptuur, uitstekende ingrediënten en een topkok maken er het onderscheid. De MoonWalk tilt het niveau nog hoger.

Partnercontent


Bedrijfsleider Jeroen Confurius zag het personeelsbestand
de afgelopen jaren verdubbelen naar veertien mensen.

We zijn te gast bij Autoschade Zevenbergen dat volgend jaar het 25-jarig jubileum verwacht te mogen vieren. In 1997 ontstaan als het product van een samenwerking tussen zeven lokale autobedrijven, maar inmiddels heeft het aanbod van buiten deze G7 de overhand. Bedrijfsleider Jeroen Confurius: “Zeven van de tien auto’s kwamen vroeger vanuit deze zeven, maar tegenwoordig is die verhouding totaal omgedraaid. Het totaal aantal doorgangen is daarbij gegroeid, net als het personeelsbestand. Dat is inmiddels verdubbeld naar veertien mensen.”

Dat vertaalt zich ook op de dag van het bezoek in een goed gevulde werkplaats. Rond 2014 werd die werkplaats fors uitgebreid en er kwam een nieuwe Elpo-spuitcabine. Niet alleen bracht die verbouwing meer capaciteit, maar ook de mogelijkheid om grotere voertuigen te kunnen herstellen. Zo staat er momenteel een camper binnen voor een schade linksachter. “Het volume bij ons komt van particulieren, leaseauto’s zien we minder vaak. We herstellen voor alle grote verzekeraars.” 

In de moderne werkplaats mist vooralsnog de apparatuur voor statische ADAS-kalibratie. “Er is een verschuiving gaande richting dynamische kalibratie, zeker bij de merken die wij binnen krijgen. Daarnaast hebben we voor bijvoorbeeld ruitreparatie of ADAS-kalibratie goede partners stand-by staan, zodat we wanneer nodig dat minder vaak voorkomende werk kunnen uitbesteden.”

Draait om mensen

Tijdens het gesprek komt het regelmatig naar voren, het intermenselijke aspect. Of het nu gaat om zijn leveranciers of om de klanten, het draait allemaal om het contact met mensen. “We besteden veel aandacht aan het contact met klanten, dat vind ik belangrijk en het is ook een belangrijk deel achter ons succes. Naast goed werk afleveren, uiteraard.” 

De combinatie van het succes en schaars te vinden vakmensen betekent wel dat Confurius altijd open staat voor manieren om de al hoge efficiency verder te verbeteren. “Zo gebruiken we sinds een maandje of negen de hulp-op-afstand mogelijkheden van Jifeline. Is er programmeerwerk of diagnosewerk vereist dan kunnen zij dat op afstand uitvoeren, terwijl onze mensen verder kunnen met hun eigen werk. Super.” 


Na dik zes maanden met de MoonWalk te werken wil het team niet meer anders.


Efficiency

In de mengkamer is een ander voorbeeld te vinden van zo’n efficiencyslag: de MoonWalk van PPG. (Autoschade Zevenbergen werkt al jaren met Nexa Autocolor van PPG via distributeur Lak Techniek Brabant.) Moesten spuiters in het verleden het verfrecept zelf nauwkeurig mengen door de verschillende mengkleuren af te wegen, nu gaat het automatisch. “Ik was eerst wat huiverig”, erkent Confurius. “Het lijkt allemaal mooie theorie, maar hoe is de praktijk?” Na ruim een half jaar met de machine te werken is het antwoord snel gegeven: “We willen niet meer zonder. Het is een kwestie van aanzetten en je kunt gewoon weglopen om ander werk te doen. Het resultaat is heel consistent en de mengruimte blijft een stuk schoner dan voorheen.”

Het mengproces verloopt na invoer van het recept volautomatisch, een groen licht na afloop zegt dat de klus succesvol geklaard is. Bij rood licht ging er wat mis. “Dat komt in principe niet voor, want de MoonWalk trekt zelf aan de bel als je bijvoorbeeld een mengkleur gebruikt waar minder van in de bus zit dan nodig is. Door de pigmenten alvast in de juiste volgorde in de MoonWalk op te hangen kan deze het proces het snelst doorlopen.”

Het gebruikte recept hangt bovendien aan een werkorder vast en dus aan een auto. Mocht om wat voor reden dan ook opnieuw werk aan die auto nodig zijn, dan is het juiste recept snel op te roepen. Op verzoek van ons (lees: Autoschade Zevenbergen) wordt bovendien het verbruik door PPG nauwlettend bewaakt uit oogpunt van zowel kwaliteitsbewaking als omwille van het rendement van de klant. “Stel dat de verhouding basecoat en blanke lak ineens uit de pas gaat lopen, dan kunnen we een belletje verwachten. In het verleden gebruikten we al de rendementsmonitor en dit past daar goed bij. Door zo min mogelijk materiaal te verspillen behaal je meer dan alleen een goed rendement. We zijn aangesloten bij Duurzaam Repareren en daar hoort ook het optimaal gebruiken van je grondstoffen bij.”

PPG – MoonWalk
Bespaar tijd, verminder afval en realiseer een schone en veilige mengruimte.

De MoonWalk is de revolutionaire mengmachine van verffabrikant PPG. De MoonWalk, die sinds de zomer van 2019 op de markt is, heeft twee zeer succesvolle jaren achter de rug met ruim vijfhonderd installaties in meer dan vijfentwintig landen over de hele wereld.

Met de MoonWalk realiseren onze klanten een efficiëntere werktijd doordat de MoonWalk de gewenste kleur automatisch mengt nadat de autospuiter met de spectrofotometer de juiste kleurformulering heeft doorgegeven. Altijd de juiste kleur en juiste hoeveelheid en tijdens het mengen kan de spuiter verder met zijn werkzaamheden. Bovendien blijft de mengruimte schoner en veiliger. Tenslotte houdt de MoonWalk automatisch de voorraad bij. Door een automatische koppeling met het ordersysteem geeft de MoonWalk zijn bestelling automatisch door waardoor u nog meer tijd bespaart en uw voorraad altijd op niveau is. 

Benieuwd naar de MoonWalk en de terugverdientijd? PPG heeft de beschikking over de MoonWalk Van. Met de MoonWalk Van bedrijfsauto kan PPG op iedere willekeurige locatie een live demonstratie verzorgen van de mengmachine.

MoonWalk Lease
Voor de ondernemers die graag meer financiële speelruimte willen, is er nu ook een financial lease regeling beschikbaar. Bij financial lease behoudt de ondernemer het recht op fiscale voordelen zoals investeringsaftrek, renteaftrek en afschrijving.

Autoschade Zevenbergen werkt samen met:

  • Autobedrijf Aarsman (Fiat/Alfa) uit Zevenbergen
  • Garage- en Taxibedrijf Goverde uit Zevenbergen
  • Toyota Andreae uit Zevenbergen
  • Bovag garage Glerum uit Lage Zwaluwe
  • Autobedrijf Hopmans (Renault) uit Zevenbergen
  • Bosch Car Service Scheerders uit Zevenbergen
  • Autobedrijf Sprangers (universeel) uit Wagenberg

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties