Ghosn tien dagen in hechtenis

Carlos Ghosn blijft voorlopig in hechtenis. De baas van de alliantie Renault-Nissan-Mitsubishi zit de komende tien dagen nog vast. De aanklacht: bewust foutieve informatie verstrekken over inkomsten.

Achter de tralies heeft Carlos Ghosn gezelschap van Nissan-directeur Greg Kelly, die de Japanse autoriteiten beschouwen als medeplichtige. Bij Ghosn zou sprake zijn van omgerekend veertig miljoen euro aan verduisterde inkomsten. Nissan zal Ghosn waarschijnlijk morgen (donderdag 22 november) de laan uitsturen. Eenzelfde stap zet mogelijk Mitsubishi Motors volgende week. Bij Renault blijft Ghosn tot nader order aan als bestuursvoorzitter en ceo. Officieel is de topman momenteel “verhinderd” om leiding te geven aan Renault, dat voorlopig wordt aangevoerd door plaatsvervanger Thierry Boloré.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2350 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †