Goedkoopste occasion in Nijmegen, duurste in Breda

Wil je in Nederland een tweedehands auto kopen, dan kun je het beste zoeken in Nijmegen en omgeving. Hier ben je gemiddeld 17 procent goedkoper uit voor een gebruikte auto dan in Breda, de duurste stad van Nederland. Dit blijkt uit onderzoek van Autoscout 24 naar 200.000 gebruikte auto’s in de Nederlandse database.

De gemiddelde prijs voor een occasion ligt in de tien grootste Nederlandse steden op 15.112 euro. In Den Haag, Rotterdam, Eindhoven, Almere en Nijmegen is de autozoeker goedkoper uit. In Breda, Amsterdam, Groningen, Utrecht en Tilburg juist duurder.

“Het is interessant om te zien dat net zoals bijvoorbeeld bij huizenprijzen, ook de prijzen van auto’s in het hele land verschillen,” stelt Jurgen Vugts, directeur Autoscout 24 Nederland. “Mocht je de mogelijkheid hebben, dan kan het dus zeker lonen om een paar kilometer extra te rijden voor je nieuwe bolide. Binnen Brabant vind je bijvoorbeeld zowel de duurste als de op twee na goedkoopste stad van het land op een afstand van maar 60 kilometer.”

Populairst

De meest gevraagde auto’s zijn in alle windstreken de Volkswagen Golf en de BMW 3-serie. De laatste vindt vooral gretig aftrek in de drie grootste steden van ons land. Het is echter niet een auto die tweedehands gemakkelijk te vinden is. Die match is voor de Volkswagen Golf. Deze wordt zowel veel gevraagd als aangeboden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.