Hankook betreedt zakelijke automarkt

Hankook wordt volgend jaar actief in de zakelijke autobandenmarkt. Dat meldt Hielke van der Scheer, bij Hankook verantwoordelijk voor alle sales en marketing in de Benelux. Hankook is al actief in het trucksegment, ook een B-to-B-markt.

Van der Scheer is ervan overtuigd dat het moment is gekomen voor Hankook, om zich in Nederland op de zakelijke markt te gaan manifesteren. “We zijn in gesprek met enkele leasemaatschappijen uit het topsegment. Ik verwacht dat we er met tenminste een uitkomen en dat we daar banden beschikbaar gaan stellen.” Haast heeft Hankook niet. “We zullen dit in 2015 gaan optuigen. We willen voorkomen dat er meer verwacht wordt van ons dan we kunnen waarmaken.

Door dit segment te betreden zal de rol van winterbanden voor Hankook in de Benelux gaan toenemen. “We zijn een voorstander van winterbanden maar zien een stijgende vraag naar allseasonbanden: ideaal voor particuliere autobezitters. Zij rijden in de regel minder kilometers, er is minder noodzaak om voor winterbanden te kiezen dan voor het zakelijke segment. Ik schat dat van de winterbandenmarkt, zeventig procent voor rekening van het zakelijke segment komt, de leaseauto’s dus.”

Lees hier het complete interview over de plannen van Hankook >>

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.