Hernieuwbare diesel Neste op 100 verkooppunten

Brandstofproducent Neste viert dat zijn hernieuwbare diesel, de Neste MY Renewable Diesel (HVO), binnen een jaar tijd beschikbaar is op meer dan honderd verkooppunten in Nederland.

De diesel is goed verkrijgbaar in Nederland dankzij vier distributiepartners van Neste: Future Wheels Wholesale, EG Retail, GP Groot Bandstoffen en Oliehandel, en Tamoil Nederland.

Duurzaam

De hernieuwbare diesel van Neste is gemaakt van afvalvetten, restmateriaal en plantaardige oliën. Neste claimt dat deze diesel tot 90 procent minder broeikasgassen uitstoot en 33 procent minder fijnstof dan fossiele diesel. De diesel heeft dezelfde chemische samenstelling als fossiele diesel en is geschikt voor alle dieselauto’s en -motoren.

“We zijn erg blij dat we deze mijlpaal samen met onze vier Nederlandse distributiepartners en klanten kunnen vieren. Eigenaren van wagenparken en privé-autobezitters in het hele land kunnen nu onze duurzame diesel tanken en in een handomdraai fossielvrij worden. Neste MY is een drop-in oplossing, wat betekent dat het gemengd kan worden met fossiele diesel en dat er geen aanpassingen aan bestaande dieselmotoren of infrastructuur nodig zijn”, zegt Pieter Zonneveld namens Neste.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3426 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.