Hoge premie medewerkers Bosch Duitsland

Medewerkers in de fabrieken van Bosch in Duitsland krijgen een financiële premie ter grootte van 43 procent van hun maandsalaris. Vorig jaar was het extraatje ruim 33 procent.

De royale bonus illustreert de succesvolle koers van Bosch. Er is ruimte om het productiepersoneel in totaal 106 miljoen euro toe te kennen, dertig miljoen meer dan een jaar eerder. Bedrijfsleiding en OR zijn dat overeengekomen voor de 55.000 medewerkers. Een gemiddelde productiemedewerker met twintig dienstjaren kan een netto bedrag van circa 1700 euro tegemoet zien. Vorig jaar was dat 1300 euro. Voor fabriekspersoneel bij dochterbedrijven van Bosch gelden eigen regelingen.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2349 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.