Kia kiest voor slimme auto

Kia Motors kondigt significante investeringen aan in de ontwikkeling van nieuwe autonome rijtechnologie. In 2020 wil Kia een eerste reeks deels autonome rijtechnologieën toepassen in de line-up van haar modellen. Het doel is om in 2030 de eerste volledig autonoom rijdende Kia op de markt te brengen.

De eerste fase van de investeringen door Kia – met een totaal van 2 miljard dollar tot 2018 – stelt de onderneming in staat de eerste van zijn nieuwe geavanceerde bestuurdersassistentiesystemen (ADAS) te ontwikkelen, waarmee een groot aantal ingenieurs aan de slag gaat. De investeringen gaan de aankomende jaren leiden tot de introductie van nieuwe slimme voertuigen.

Tae-Won Lim, vice president van het Central Advanced Research & Engineering Institute van Hyundai Motor Group, zegt: “Volledig autonome voertuigen zijn nog ver van ons verwijderd en er is nog heel veel research en testwerk nodig om de ‘zelfrijdende auto’ tot werkelijkheid te maken. Kia bevindt zich nog in de vroege fase van ontwikkeling van deze technologie, maar wij zijn vol vertrouwen dat deze innovaties uiteindelijk gaan leiden tot een veiliger wegverkeer.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.