LG en Magna starten JV e-aandrijvingen

LG Electronics en Magna International Inc. hebben de transactieovereenkomst ondertekend die een joint venture opricht tussen de twee ondernemingen. LG Magna e-Powertrain heeft het hoofdkantoor in Zuid-Korea. De ruim duizend medewerkers zullen daarnaast in de VS en China werken.

De CEO Cheong Won-suk is een LG-veteraan die voor zijn LG-carrière tien jaar bij Daewoo Motors R&D werkte. Javier Perez, die sinds 2016 bij Magna werkt, wordt de COO van het nieuwe bedrijf. Perez brengt bijna een kwart eeuw ervaring met autoproductie en kwaliteitscontrole naar LG Magna e-Powertrain, waarvan 18 jaar gevestigd in Azië.

Krachten bundelen

De joint venture beoogt de krachten te bundelen van Magna in elektrische aandrijfsystemen en autoproductie van wereldklasse met de expertise van LG in de ontwikkeling van onderdelen voor e-motoren en inverters. Behalve e-motoren en omvormers zal de combinatie ook boordladers produceren en, voor bepaalde autoconstructeurs, aanverwante e-aandrijfsystemen.

Beide partners willen met LG Magna e-Powertrain snel kunnen reageren op markttrends en de groeiende wereldwijde verschuiving naar de elektrificatie van voertuigen.

Het nieuwe bedrijf zal aandrijflijncomponenten ontwikkelen die automakers een schaalbaar portfolio bieden, van complete oplossingen die elektrificatie en functionaliteit mogelijk maken tot de integratie van intelligente besturingssoftware en controles in nieuwe e-aandrijfsystemen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *