Massa-ontslag bij Continental

Bij toeleverancier Continental moeten maar liefst 30.000 banen verdwijnen. Het bedrijf wil daarmee één miljard euro bezuinigen. Van de 30.000 ontslagen vallen er 13.000 in Duitsland.

Topman Elmar Degenhart zegt in een verklaring dat hij de kosten in lijn moet brengen met de sterk afgenomen inkomsten als gevolg van de coronacrisis. “Dit is de ergste crisis in zeventig jaar.”

2025 als stip op de horizon

Dat betekent dat het in 2019 ingezette herstructureringsprogramma verder wordt geïntensiveerd. Aanvankelijk dacht Degenhart dat hij met een besparingsronde van een half miljard euro uit de brand zou zijn, maar het moet dus het dubbele worden. Continental verwacht niet dat de productie van auto’s en vrachtauto’s voor 2025 weer op het niveau zal zijn van 2017.

Continental heeft wereldwijd 232.000 man aan het werk, waarvan 59.000 in Duitsland. In de afgelopen tien jaar maakte het bedrijf een forse groei door, wat aan 84.000 man werk opleverde.

Tim de Jong

Al ruim een kwart eeuw actief als truck- en trailerjournalist, beschikt over alle benodigde papieren inclusief Code 95, over een scherpe pen en een altijd alerte camera.

Van Tim de Jong zijn er nog 34 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Tim de Jong

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *