Mazda maakt bumpers twintig procent lichter

Mazda Motor Corporation heeft een hars ontwikkeld voor de productie van dunnere voertuigonderdelen. Wanneer het materiaal wordt gebruikt voor zowel de voor- als achterbumpers, dan leidt dit tot een gewichtsbesparing van ongeveer twintig procent.

De afgenomen dikte van het materiaal zorgt bij het productieproces van de bumpers bovendien voor een kortere koelingstijd. Met behulp van computertechnologie (CAE) is de vloeibaarheid van de hars geoptimaliseerd en kan de bestaande productietijd van een bumper gehalveerd worden tot dertig seconden. Mazda heeft in polypropyleen en rubber, de bestanddelen van hars, twee componenten gevonden met verschillende eigenschappen en deze gemengd tot een structuur van twee lagen. Deze voldoet aan de vereiste functies voor het basismateriaal voor de productie van een bumper. Het oppervlak biedt een uitstekende hechting voor de laklaag en de binnensectie houdt een voldoende hoge mate van stijfheid en schokabsorberende werking.

Mazda zal deze lichtste bumpers in de nieuwe Mazda CX-5 gebruiken, maar ook op andere toekomstige modellen. Sinds kort is er ook een pechhulp-app van Mazda. Lees er hier alles over >>

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.