Michelin bouwt bandenrecyclingfabriek

Bandenfabrikant Michelin gaat in het Zuid-Amerikaanse Chili een fabriek bouwen voor de recycling van banden. Volgens Michelin maakt deze fabriek het mogelijk om jaarlijks 30.000 ton aan grondverzetbanden te recyclen. Het zou de eerste recyclingfabriek van Michelin zijn.

De bouw van de fabriek start nog in 2021. In 2023 zou de productie van start moeten gaan. Met de bouw van de fabriek is een investering gemoeid van meer dan dertig miljoen dollar.

Enviro

Voor de fabriek is een samenwerking aangegaan met het Zweedse Enviro, dat het patent heeft op een technologie voor het terugwinnen van roet, petroleum, staal en gas uit versleten banden. Met deze technologie kunnen versleten banden voor 100 procent worden gerecycled. Volgens de plannen zou 90 procent kunnen worden hergebruikt bij de fabricage van nieuwe producten op basis van rubber. 10 procent kan worden benut als energie om de fabriek van warmte en kracht te voorzien.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3415 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.