Michelin koopt online bandenspecialist Blackcircles

Michelin heeft voor een bedrag van 67 miljoen euro de grootste internetverkoper van banden in Groot-Brittannië, Blackcircles overgenomen. Het bedrijf is gevestigd in Edinburgh en behaalde in 2013 een omzet van ruim 37 miljoen euro.

Het bedrijf wordt geleid door oprichter en oud-manager van KwikFit UK, Mike Welch, en is sinds 2008 met zo’n 20 procent per jaar gegroeid. Dat is vooral te danken aan de “Click & fit” formule die zowel de verkoop van het product als de service omvat. In het eerste kwartaal van 2015 is Blackcircles.com met 34 procent gegroeid ten opzichte van het eerste kwartaal van 2014 en daarmee bevestigt het bedrijf opnieuw z’n dynamiek. Deze sterke ontwikkeling zal zich naar verwachting de komende jaren voortzetten, met name dankzij de booming e-business in Groot-Brittannië en de verwachte consolidatie van de leiderspositie die Blackcircles.com al innam.

“Ik ben zeer blij met Michelin een partner te hebben gevonden die onze passie deelt voor klantenservice, innovatie en technologie,” verklaart Mike Welch. “Door de kracht van de Michelin Groep kunnen we het multi-brand aanbod dat we in elke garage en op elke hoek van de straat neerzetten verder versterken.”

 

 

E-commerce

De acquisitie van Blackcircles.com biedt Michelin de gelegenheid om nog betere prestaties te halen uit haar mix van distributiekanalen in Groot-Brittannië; met name door synergiën te ontwikkelen met haar traditionele distributeur ATS Euromaster.

Michelin nam medio april al 40 procent belang in Allopneus, de grootste Franse online verkoper van banden. Met deze nieuwe acquisitie zet Michelin een volgende stap voor de invoering van een actieve e-commerce strategie. Door het aangaan van een verbintenis met deze twee Europese spelers, die erin geslaagd zijn om een nieuw succesvol business model voor de verkoop van banden neer te zetten, werkt Michelin aan haar doelstelling om te voldoen aan nieuwe verwachtingen van automobilisten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.