Nederlander wil graag zwarte VW Golf met airco

Uit Autoscout 24-onderzoek in acht Europese landen blijkt dat Nederlanders het liefst een tweedehands zwarte Volkswagen Golf met airconditioning kopen. Duitse merken zijn sowieso populair. Daarnaast is er in ons land veel vraag naar auto’s met lederen bekleding, vierwielaandrijving, navigatiesysteem en open dak.

Bij maar liefst veertig procent van de zoekopdrachten op kleur werd ‘zwart’ als voorkeur opgegeven. Wit blijkt vooral populair in zuidelijke landen als Italië, Frankrijk en Spanje, in Noord-Europa is de vraag naar witte auto’s veel lager. Airco is voor Nederlanders de meest gewilde extra bij de aanschaf van een andere auto. Uit Europees perspectief gaat de grootste voorkeur uit naar lederen bekleding.

Duitse auto’s domineren de Nederlandse vraag naar tweedehands auto’s, de gehele top vijf van meest gevraagde merken is van Duitse makelij. Volkswagen is daarbij het populairst, gevolgd door BMW, Mercedes-Benz, Audi en Opel. Populairst als meest gezocht model is de Volkswagen Golf (4,18 procent van alle zoekopdrachten), gevolgd door BMW 3 Serie, BMW 5 Serie, Audi A4 en Mercedes C-klasse.

Jurgen Vugts, algemeen directeur bij Autoscout 24 Nederland: “Opvallend is dat BMW in Nederland erg populair is en na Volkswagen het meest gezocht wordt. Het aanbod in BMW is echter beperkt, hetgeen een positieve drive in prijs zal betekenen.”

Het onderzoek is uitgevoerd aan de hand van zoekopdrachten in de tweede helft van 2011 op de Autoscout24-websites in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk, Spanje, Italië en Rusland.

Download hier alles onderzoekcijfers en tabellen >>

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *