Nederlandse vrachtwagens in slechte staat

Nederlandse vrachtwagens verkeren in een zorgwekkend staat. Bij een uitgebreide inspectie door de politie op de Belgische wegen blijkt dat 12 procent van het Nederlandse vrachtwagenpark dat het land doorkruist een ernstig defect heeft.

Uit de inspecties blijkt dat niet alleen Oost-Europese maar ook vrachtwagens van Nederlandse transporteurs vaak slecht zijn onderhouden. Het gaat dan vooral om versleten remmen of vlakke banden.

De slechte staat waarin het vrachtwagenpark verkeert wordt voor een deel verklaart door de economische crisis waardoor transporteurs kiezen voor langer doorrijden met oud materiaal of op versleten banden. Dat heeft eerder dit jaar al geleid tot onveilige situaties op de Belgische en Nederlandse wegen. Ook het aantal vrachtwagens met klapbanden steeg aanzienlijk.

Jaap Stalenburg van transportverzekeraar TVM tegen BNR: “Het begint een probleem te worden. Het is een economische crisis: heel veel bedrijven stellen hun onderhoudsperiodes uit. Dit is verontrustend. We gaan bij TVM de komende jaren veel aandacht besteden aan de transportveiligheid.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.