Nieuwe Europese APK-richtlijn

Tijdens de algemene ledenvergadering van de European Garage Equipment Association (Egea) in Bologna heeft de koepelorganisatie haar standpunt gepubliceerd ten opzichte van de nieuwe Europese APK-richtlijn. Egea juicht de nieuwe onderwerpen toe in de Period Technical Inspection (PTI).

De huidige en inmiddels dertig jaar oude wetgeving is nog teveel gericht op de mechanische aspecten van de auto. Met de nieuwe PTI wordt de toenemende complexiteit van systeemtechnologie in auto’s gecontroleerd.

De leveranciers van garage-uitrusting zijn door middel van het lidmaatschap van RAI Vereniging afdeling Autovak (GU) aangesloten bij de Europese koepelorganisatie Egea. GU-voorzitter Leon Andriessen is momenteel tevens president van Egea. Tijdens de bijeenkomst op 30 juni wordt met de leden van Autovaksectie Garage-Uitrusting nader ingegaan op het onderwerp.

Download hier het standpunt van Egea >>
Download hier de Europese richtlijnen >>

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.