Nokian kleurt rood na slijtage

Bandenfabrikant Nokian heeft de slijtageindicator vernieuwd zodat er nu een rode streep over het loopvlak komt wanneer de profieldiepte onder de grenswaarde van vier millimeter komt. Deze indicatie is een van de noviteiten op de Eline 2 zomerband, met AA-waarden op het label.

Het ronde, drempelvormige ontwerp van de profielblokken aan de binnenrand, door Nokian Coanda-technologie gedoopt, geleidt en versnelt de waterstroom van de lengtegroeven naar de breedtegroeven. Dit biedt volgens de fabrikant bescherming tegen aquaplaning en dat blijft behouden als de band slijt. Er bevindt zich bovendien een ondersteuning tussen de profielblokken, die is geoptimaliseerd voor waterstroom en de onderlinge beweging vermindert. Deze ondersteuning verbetert de besturing en garandeert een comfortabel rijgeluid en een nog gelijkmatiger slijtagepatroon.

Aan de buitenzijde, op de schouder, bevinden zich trompetvormige groeven, wederom om aquaplaning tegen te gaan. Om het geluid te verminderen bevatten halfronde inkepingen op de zijkant van de lengteribben, vergelijkbaar met het patroon op een golfbal. Behalve geluiddemping zorgt dit ook voor minder luchtweerstand en koelt het het oppervlak van de band, om slijtage te voorkomen. Nokian wordt in ons land vertegenwoordigd door importeur De Klok Banden.

Nokian Eline 2 AA

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *