Occasion Garant Plan van VWE

VWE en verzekeraar Cargarantie introduceren een reparatiekostenverzekering voor occasions tot tien jaar oud met maximaal 200.000 kilometers op de teller. Elk RDW-erkend autobedrijf dat gebruiker is van het VWE-dienstenplatform kan het Occasion Garant Plan aanbieden aan zijn klanten, bij aankoop van een occasion binnen deze voorwaarden.

Van het garantieplan zijn twee varianten beschikbaar; OGP Basis en OGP Plus. OGP Basis geeft dekking op motor, versnellingsbak, differentieel en eindaandrijving. OGP Plus gaat verder en dekt ook zaken als airconditioning, remmen en het elektrisch systeem.
Het aanbieden van het Occasion Garant Plan is voor gebruikers van het VWE-dienstenplatform gratis. De consument kan al een OGP Basis afsluiten vanaf 99 euro voor een periode van zes of twaalf maanden.

Uit recent onderzoek van Cargarantie blijkt dat in 2009 reparatiekosten gemiddeld hoger uitvielen dan in 2008. De drie onderdelen die de hoogste gemiddelde reparatiekosten per auto per jaar met zich meebrachten waren met 20,5 procent de motor, het brandstofsysteem 19,7 procent en met 14,0 procent het elektrisch systeem.

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.