Omzet GPC -3,7 procent in Q1

Genuine Parts Company (GPC), het Amerikaanse moederbedrijf van de Europese Alliance Automotive Group, heeft in het eerste kwartaal de omzet met 3,7 procent zien afnemen tot een totaal van 4,6 miljard dollar. Die omzet bedroeg 4,7 miljard dollar in Q1 van 2019, omgerekend een verschil van zo’n 93 miljoen euro. Netto bedroeg de winst in het eerste kwartaal 136,5 miljoen dollar, ruim 126 miljoen euro.

GPC schat dat de Covid-19-pandemie de omzet met zo’n 3 procent heeft doen afnemen en de totale operationele marge met 0,7 procent.

Overigens bedroeg de daling voor de automotive groep slechts 1,6 procent. De industriële tak werd door Covid-19 veel zwaarder getroffen. Daar bedroeg de omzetdaling 7,7 procent. Voor april gaat GPC uit van een omzetdaling van 25 procent, waar de automotive tak met een daling van 30 procent aan bijdraagt.

Ceo Paul Donahue: “Vanwege de economische onzekerheid als gevolg van de Covid-19-pandemie is het redelijkerwijs niet mogelijk om een voorspelling te doen voor heel 2020.”

Dienstverlening

Inmiddels zijn alle vestigingen weer operationeel, behalve die in Frankrijk, waar de overheidsmaatregelen dat verbieden. Ook in Nieuw-Zeeland, dat het grootste deel van maart en april in volledige lockdown zat, worden de activiteiten geleidelijk aan hervat. GPC verzekert dat de onderdelenvoorziening nauwgezet in de gaten wordt gehouden, dat er dagelijks communicatie is met toeleveranciers en klanten, en dat de dienstverlening nog altijd op peil is.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3427 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.