Ook Mini Countryman SUV komt uit Born

Behalve de Mini driedeurs en Mini Cabrio, wordt nu ook de nieuwe Mini Countryman SUV bij VDL Nedcar in Born geproduceerd. Ook de sportieve John Cooper Works-versie komt straks dus uit Born. BMW Group toont hiermee vertrouwen in VDL Nedcar.

VDL Nedcar is afgelopen jaar gestart met de productie van de nieuwe Mini Countryman. De bouw van de Mini Countryman in Born heeft 1.200 nieuwe banen opgeleverd.

De John Cooper Works-versie heeft een motorvermogen van 170 kW (232 pk) en is zowel handgeschakeld als in automaat verkrijgbaar. Deze versie is de tweede generatie Mini Countryman en is uitgerust met de nieuwste versie van het All4-systeem, dat niet alleen sneller en preciezer op veranderlijke omstandigheden reageert, maar ook compacter en efficiënter is. Dit nieuwe model wordt standaard geleverd met een handgeschakelde zes versnellingsbak. Bij het terugschakelen geeft de motor automatisch tussengas om nog dynamischer te kunnen schakelen.

 

Ivonne Vermeulen

Eindredacteur Aftersales Magazine. Ivonne heeft een rijke bagage waarin journalistieke waarden en kennis van de autobranche bijeenkomen. Dankzij haar rol binnen Focwa's Carrosserie beschikt zij bovendien over een indrukwekkend netwerk in de schadeherstelbranche.

Van Ivonne Vermeulen zijn er nog 343 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Ivonne Vermeulen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *