Parkeren nergens duurder dan in Amsterdam

Je auto in Amsterdam twee uur lang op straat parkeren kost gemiddeld 13,16 euro. Amsterdam staat daarmee bovenaan de ranglijst van duurste steden ter wereld om te parkeren.

Dat concludeert het Financieele Dagblad op grond van cijfers van Parkopedia. Deze dienstverlener houdt parkeertarieven bij van 15.000 steden in 89 landen. Ter vergelijking: twee uur parkeren op straat kost in Londen 10,37 euro, in Parijs 6,87 euro en in New York 6,22 euro.

Uit de cijfers blijkt dat Nederland sowieso een duur land is om je auto op straat te parkeren. In Duitsland en België bijvoorbeeld kun je voor hetzelfde geld twee tot drie keer zo lang parkeren. In parkeergarages is parkeren ongeveer 5 procent goedkoper, maar ook daar staat Nederland nog altijd in de wereldwijde top tien.

Parkeergarages

Parkeergarages zijn in New York weer wel heel duur: daar kost twee uur parkeren in een parkeergarage omgerekend 31,50 euro. In Nederland is de gemiddelde prijs voor parkeren in een parkeergarage 5,95 euro voor twee uur.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3416 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.