Pilot nationaal bestelplatform schade-onderdelen

Focwa Schadeherstel gaat met tien zelfstandige schadeherstelbedrijven en met  de schadeherstelketens Schadenet en Autoschade Herstel Groep een start maken met de ontwikkeling van een nationaal bestelplatform voor onderdelen. 

In een persbericht spreekt de brancheorganisatie van een “eerste stap” op weg naar “een state-of-the-art onderdelenbestelplatform”. Doel is dit podium uiteindelijk toegankelijk te maken voor alle schadeherstellers, dealers en andere onderdelenleveranciers.

De pilot richt zich op een breed scala van onderdelen, zoals OEM en OES. Daarnaast wordt gekeken naar het gebruik van MQ-onderdelen, omdat volgens Focwa opdrachtgevers de wens hebben uitgesproken hier op termijn afscheid van te nemen. Ook hergebruik van originele onderdelen zal een onderdeel worden van het aanbod op het nieuwe platform. Voor dit deel van de pilot tekent Stiba.

Volgens de initiatiefnemers wordt het overkoepelend bestelplatform gedragen door Focwa Schadeherstel, RAI Auto en Bovag. Laatstgenoemde zegt echter bij monde van woordvoerder Paul de Waal ten onrechte genoemd te worden. “Wij hebben er part noch deel aan.” 

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2349 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.