Porsche lanceert banden voor klassiekers

Porsches uit de modeljaren 1959 tot en met 2005 hebben de beschikking gekregen over in totaal 32 nieuwe bandenreferenties, onder meer van Pirelli. Het betreft bandentypen met moderne techniek in ‘een oud jasje’, ofwel met de bij de klassieker passende uitstraling. De banden hebben allen de N2-codering die duidt op de Porsche-goedkeuring.

Het betreft volgens Porsche niet simpelweg een heruitgave van historische bandentypen. De authentieke profielen en maten zijn gecombineerd met eigentijdse rijeigenschappen. De gebruikte karkassen zijn vergelijkbaar met die van moderne banden. Volgens de fabrikant geniet de berijder van een klassieke Porsche dankzij deze fijnafstemming van ‘veel gebalanceerdere rijeigenschappen’.

Dat ontwikkelproces is voltrokken in nauwe samenwerking met voormalig wereld rallykampioen Walter Röhrl die daarbij putte uit jaren ervaring met de klassieke Porsche-modellen. “Door de banden vanaf de basis opnieuw te ontwikkelen is een nieuwe generatie ontstaan die beter past bij de rijeigenschappen van een uitdagende sportauto.”

Voorbeelden van de beschikbare gekomen banden zijn de Pirelli CN36 of de Pirelli P Zero Rosso, zoals die destijds af-fabriek gemonteerd werden op de 993 (911-modellen van 1993-’98). Nu zijn er elf veelgebruikte maten opnieuw beschikbaar. Een semi slick is er ook in de vorm van de P Zero Trofeo R (maten tussen 16 en 18 inch).

In totaal bevat het programma liefst 161 aanbevolen zomerbandenspecificaties en 131 winterbandenspecificaties. De banden zijn verkrijgbaar bij Porsche Classic Centra.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.