PSA onthult hybride zonder accu

PSA Peugeot Citroën heeft gisteren op het onderzoeks- en ontwikkelingscentrum in het Franse Vélizy een nieuw type full hybride aandrijflijn onthuld, de Hybrid Air. Deze technologie combineert benzine en perslucht om zo zonder elektriciteit veel goedkopere CO2-reductie voor elkaar te krijgen.

De nieuwe techniek komt waarschijnlijk in 2016 beschikbaar en vormt volgens PSA een belangrijke stap naar de auto die nog maar twee liter op honderd kilometer verbruikt. Op dit moment worden hybrides nog voorzien van een benzinemotor en een elektromotor. In de nieuwe auto komt een driecilinder benzinemotor, die uitgeschakeld is wanneer de auto op de ‘nieuwe brandstof’ rijdt.

“In 2012 was PSA Peugeot Citroën de Europese leider op het gebied van auto’s met een laag verbruik, met de laagste CO2-uitstoot op de markt. Om in te kunnen spelen op de grote uitdagingen van de mobiliteit van de toekomst, versnelt de Groep zijn innovatie”, aldus R&D-directeur Guillaume Faury.

Innovaties

Naast Hybrid Air presenteerde PSA nog meer innovaties, zoals een techniek ter bestrijding van de uitstoot van stikstofoxiden (-2 tot -4 procent ten opzichte van Euro5) door dieselauto’s, genaamd Selective Catalytic Reduction. Eco Hybrid komt dit jaar nog op de markt en is geschikt voor benzine- en dieselauto’s uit het B-, C- en D-segment. Het zorgt voor 15 gram minder CO2-uitstoot en tot wel 15 procent lager brandstofverbruik. Tot slot komt PSA ook met de een lichte elektrische stadsauto (Vélv), die een energieverbruik van maar 85 Wh per afgelegde kilometer heeft.

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.