RDW-tarieven stijgen 2,2 procent

Onlangs keurde de minister van Infrastructuur en Milieu de RDW-tarieven goed. In 2013 stijgen deze tarieven gemiddeld met 2,2 procent. Deze stijging is net onder het niveau van de verwachte inflatie van 2,3 procent en relevant voor particulieren, branchepartijen en andere klanten van de RDW.

De medio 2012 ingevoerde wijziging van de tariefstructuur voor typegoedkeuringen wordt voortgezet. Voor dit onderdeel is de RDW in belangrijke mate overgestapt van het berekenen van stukstarieven naar uurtarieven. Hierdoor krijgen opdrachtgevers een beter inzicht in de daadwerkelijk gemaakte kosten.

De RDW hanteert een gematigd tarievenbeleid, stuurt stevig op kostenreductie en hanteert een jaarlijkse efficiency (2 procent). Desondanks is een lichte tarievenstijging noodzakelijk om in de toekomst het gematigde tarievenbeleid te handhaven.

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *