ROB Net-systeem wordt vernieuwd

Vereniging ROB gaat haar ROB Net vernieuwen. Met het systeem wikkelen leasemaatschappijen en ROB-leveranciers jaarlijks bijna 3 miljoen transacties af. Inmotiv, de innovatiedochter van RDC, start met het project dat de naam ROB Next gekregen heeft.

Het huidige ROB Net-systeem bevat ruim 570.000 voertuigen en helpt 5.000 bedrijven de onderlinge transacties op het gebied van reparatie, onderhoud, banden en vervangend vervoer efficiënt af te wikkelen. Jaarlijks worden ongeveer 2,65 miljoen werkopdrachten verwerkt en bijna 2,5 miljoen facturen.
Toch zijn er ook behoeften tot verbetering en verandering, waarvan sommige vergaand zijn. Deelnemers zouden graag overgaan op betere voertuigidentificatie. In het verlengde daarvan zou dit een betere koppeling mogelijk moeten maken aan beschikbare ROB-rastergegevens voor precies die uitvoering van het voertuig. Hierdoor kan de aanvraag meer nauwkeurig worden gespecificeerd en beter worden beoordeeld, sneller worden afgehandeld. Ook stellen deelnemers meer flexibiliteit bij de inrichting van hun ROB/VV-processen op prijs.

De migratie van het huidige naar het nieuwe systeem gaat naar verwachting eind 2012, begin 2013, plaatsvinden.

Download hier het Informatiedocument ROB Next mei 2011 >>

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.