Schadegarant werkt aan nieuw sturingsmodel

Schadegarant zal medio 2017 van start gaan met een nieuwe manier van werken. In het sturingsmodel wordt een eerste stap gezet naar opdrachtdifferentiatie, waarin een onderscheid wordt gemaakt tussen cosmetische en complexe schade.

Stichting Schadegarant laat weten uitgebreid met marktpartijen te hebben gesproken en constateert dat een groeiend aantal bedrijven al onderscheid maakt tussen cosmetische en niet-cosmetische schade. Zo meldt Schadegarant aan haar aangesloten netwerk van herstellers.

Alle bedrijven die voor dit jaar bij Schadegarant zijn aangesloten, krijgen een nieuwe samenwerkingsovereenkomst aangeboden voor zes maanden (onder dezelfde voorwaarden als in 2016). Schadegarant wil als businesspartner met bedrijven samenwerken en op die manier nog betere resultaten behalen.

Omdat de doorlooptijd voor cosmetisch herstel aanzienlijk korter is, wordt het mogelijk om alternatieven voor vervangend vervoer (haal-brengdiensten, fietsen etc) te realiseren die goed passen binnen de behoeften van verzekerden. Schadegarant wil dit stimuleren door het op te nemen als onderdeel van de eXperate kwalificatie. Ook worden de mogelijkheden onderzocht om cosmetische schade via alternatieve (goedkopere) calculatiemiddelen te berekenen.

Schadegarant blijft met dealerbedrijven samenwerken. Ook kunnen herstelbedrijven die kiezen voor één specialisme, gaan samenwerken met een vaste uitbestedingspartner.

Nog meer weten over actuele verwikkelingen in de schadewereld? Schrijf je dan nu in voor het schade-event van Automotive Insiders.

Ivonne Vermeulen

Eindredacteur Aftersales Magazine. Ivonne heeft een rijke bagage waarin journalistieke waarden en kennis van de autobranche bijeenkomen. Dankzij haar rol binnen Focwa's Carrosserie beschikt zij bovendien over een indrukwekkend netwerk in de schadeherstelbranche.

Van Ivonne Vermeulen zijn er nog 343 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Ivonne Vermeulen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.