‘Social media must bij autoverkoop’

“Als het gaat om kostenefficiënte campagnes, kun je niet zonder social media.” Dat zegt David Parkinson van Nissan Europe naar aanleiding van de succesvolle social media-campagne omtrent de introductie van de Nissan Micra die 30 miljoen mensen in Europa wist te bereiken.

De Europese MicraAttitude-campagne daagde deelnemers uit een pin board te maken op Pinterest met afbeeldingen die hun Micra beleving weerspiegelt. Dat leverde een oogst op van 5.000 foto’s die alleen al op Pinterest door bijna een half miljoen mensen bekeken werden. Via Facebook bereikte MicraAttitude nog eens 25,5 miljoen mensen en Twitter leverde een bereik van 4,1 miljoen mensen op. De campagne liep in zestien Europese landen.

Commentaar

“We wilden letterlijk met onze eigen ogen zien wat nu exact de Micra Attitude betekent volgens consumenten en dat hebben we geweten. Het succes van deze campagne  laat zien dat je als merk moet durven de consument direct bij een campagne te betrekken, ook al is er geen controle op de items en commentaren die ze delen. Het ergste wat kan gebeuren is dat meteen duidelijk wordt hoe consumenten een campagne waarderen. Dat is nuttige informatie voor een volgende keer”, aldus Parkinson.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.