Stadagen 5,2 procent omlaag

Uit analyse van VWE blijkt dat de gemiddelde statijd van gebruikte personenauto’s bij autobedrijven in 2011 met 5,2 procent is gedaald in vergelijking met 2010. Tot en met februari 2011 stond een occasion gemiddeld tachtig dagen, voordat de auto werd verkocht. In dezelfde periode in 2010 was dit 85 dagen.

Mazda, Mitsubishi en Opel zagen de gemiddelde statijd per occasion, met respectievelijk twaalf, tien en tien dagen, het meeste teruglopen. Bij Alfa Romeo en Hyundai liep de gemiddelde statijd het minste terug. Bij deze merken nam de gemiddelde statijd achtereenvolgens met 3 en 2 dagen af in vergelijking met 2010. Bij Toyota bleef de gemiddelde statijd hetzelfde.
Mercedes-Benz was de enige uitzondering op deze ontwikkeling. Dit merk zag de gemiddelde statijd per occasion juist met twaalf dagen oplopen in 2011. Met gemiddeld 111 dagen staat een gebruikte Mercedes-Benz daarmee het langst bij autobedrijven. Volkswagens staan gemiddeld het kortst met 68 dagen.

De B2C occasion verkopen stegen tot en met februari 2011 met 8,3 procent ten opzichte van dezelfde periode in 2010.

Download hier het cijferoverzicht van de stadagen >>

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.