Stern Groep haalt 235 miljoen euro op

Stern Groep heeft met vier financiële instellingen voor in totaal 235 miljoen euro aan nieuwe financieringsarrangementen afgesloten. Stern heeft hierover afspraken gemaakt met de banken ING, Rabobank, ABN Amro en met Mercedes-Benz Financial Services Nederland.

Stern wil de komende jaren de focus verleggen van pure autodealer naar servicebedrijf. Mede met het oog op de strategische wens met Stern Financial Services (waaronder de leaseactiviteiten vallen) een groeiversnelling te realiseren, is de financiering van de verhuurvloot ondergebracht bij Mercedes-Benz Financial Services Nederland.

Met deze organisatie is naast de financiering van de gebruikte auto’s van Stern Dealers nu ook een jaarlijks te vernieuwen arrangement afgesloten van maximaal 35 miljoen voor de financiering van de verhuurvloot van Stern Rent.

Stern maakte eerder dit jaar bekend in 2014 een ‘duidelijk hogere nettowinst’ te zullen behalen dan in 2013. De grootste autodealer van Nederland behaalde vorig jaar een winst van 3,1 miljoen en boekte het jaar daarvoor een verlies van 6,9 miljoen.

De hogere winst waarop het concern rekent zal voornamelijk te danken zijn aan het ontbreken van bijzondere reorganisatielasten en verliezen op beëindigde activiteiten. Die posten speelden Stern de afgelopen jaren parten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.