‘Strijd universele en merkgerelateerde schadehersteller voorbij’

De tijd dat er strijd werd gevoerd tussen universele en merkgerelateerde schadeherstellers ligt achter ons. Dat zegt Nicole Spenkelink, directeur van schadeherstelketen AAS. “Het is de hoogste tijd voor samenwerking. Daar gaan we nog veel meer voorbeelden van laten zien de komende tijd.”

Spenkelink doet haar uitspraak naar aanleiding van de aansluiting van Hanterink Autoschade in Enschede. Hanterink maakt deel uit van de Huiskes-Kokkeler Autogroep, de grootste dealer in Volkswagen, Audi, Seat en Skoda in Twente. Deze samenwerking komt voort uit de strategische keuze van AAS om als universele schadeherstelketen meer kennis van merkgespecialiseerd schadeherstel op te bouwen. Door de toenemende complexiteit van auto’s neemt de vraag naar die kennis toe.

“Bij de verzekeraars, leasemaatschappijen en fleetowners signaleren wij sinds een paar jaar een stijgende vraag naar merkgespecialiseerd schadeherstel, gedreven door de behoefte aan reparatiekwaliteit en garanties van de verschillende automerken”, zegt Nicole Spenkelink, directeur AAS. “Dankzij samenwerking met schadeherstellers die gespecialiseerd zijn in één of enkele merken, zoals Hanterink Autoschade, bieden wij onze klanten binnen onze keten toegang tot die specifieke, merkgerelateerde kennis en kunde.”

Vaardigheden

“Om onze positie in de schadeherstelmarkt te verstevigen hebben we aansluiting gezocht bij AAS”, zegt Jan Koopman, directeur van de Huiskes-Kokkeler Autogroep. “Voor ons is het belangrijk dat AAS een coöperatie is, met volop ruimte voor eigen ondernemerschap, zeggenschap en behoud van eigen identiteit. De aansluiting bij A.A.S. geeft ons meer slagkracht in onze regio.”

Klaas Pieter Roemeling, directeur dealermanagement bij Pon: “Auto’s worden technologisch geavanceerder, met steeds meer elektronica, zoals computers, camera’s en sensoren. Schadeherstellers hebben goede, actuele informatie en specialistische vaardigheden nodig om hun werk goed te kunnen doen.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.