Tegenvaller Continental door handelsoorlog

Continental meldt dat het zijn omzetverwachtingen voor het jaar 2019 heeft verlaagd. De toeleverancier wijst onder meer naar de handelsoorlog tussen de VS en China.

De politieke kwestie speelt al maanden en voorlopig lijkt er geen uitzicht op een spoedige overeenkomst tussen beide kampen. Door het slepende karakter van het conflict heeft de vraag bij autobouwers naar specifieke producten een flinke deuk opgelopen. Concreet noemt de Duitse ondernemer onder meer banden en remsystemen als productgroepen die last hebben van onvoorziene wijzigingen in de vraag.

In de jongste aanpassing van de financiële prognose rekent Continental nu op een wereldwijde jaaromzet van 44 à 45 miljard euro. Dat is vijf procent minder dan eerder was berekend, toen het concern uitging van een stabiele ontwikkeling van de mondiale automarkt. Zowel in Europa als in de VS en China daalt de voertuigproductie. Met zijn nieuwste cijfers staat Continental overigens niet alleen. Ook elders heeft de autosector te maken met flinke tegenvallers door de handelsoorlog. Verschillende autobedrijven, zoals recentelijk Daimler, hebben hun verwachtingen al neerwaarts bijgesteld.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2350 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *