Utrecht: jaarlijks tot 1500 parkeerplaatsen minder

Om groei van duurzame mobiliteit te stimuleren wil de gemeente Utrecht het aantal parkeerplaatsen de komende jaren met 0,5 tot 1 procent per jaar verminderen. Dat komt neer op 750 tot 1500 parkeerplaatsen.

Daarnaast wil de stad het autoparkeren met twee wielen op de stoep in oude woonwijken geleidelijk afbouwen. Ook worden steeds meer betaalautomaten weggehaald. Steeds meer mensen betalen via een parkeerapp voor parkeren. Ook hierdoor komt ruimte vrij, bijvoorbeeld voor het stallen van fietsen, maar ook voor groen, spelen of recreëren. Bewoners hebben zelf inspraak hoe ze de vrijgekomen ruimte willen benutten.

Inspraak

Een en ander blijkt uit de voorlopige nieuwe visie van de gemeente op parkeren, zoals geformuleerd in de zogenoemde ‘parkeervisie’. Deze visie is gemaakt op basis van het mobiliteitsplan 2040. Inwoners van Utrecht kunnen nog tot 31 december reageren op de gevolgen die het parkeerbeleid heeft op fietsparkeren, toegankelijkheid, parkeerhubs en openbare ruimte. Er zijn nog online informatiebijeenkomsten op 30 november en 7 december.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3048 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *