Van Mossel zoekt het in kleine marges

Terwijl tweederde van de Nederlandse dealers vorig jaar verlies draaide, gaat de Van Mossel Groep vrolijk door op overnamepad. De Brabantse dealerholding concentreert zich daarbij op kleine marges en lijkt hiermee een antwoord te hebben op de dalende conjunctuur.

In een interview met het Financieele Dagblad laat directeur Eric Berkhof weten een drietal automerken op het oog te hebben voor een overname. Vorige week werd Ford Vadah met vestigingen in Roermond en Weert aan de Van Mossel Groep toegevoegd. Deze week is het de beurt aan KIA Deventer en Apeldoorn.

Eerder dit jaar plukte Van Mossel al flink uit de failliete ruif van Pouw en Koops Furness met de respectievelijke overnames van Peugeot-vestigingen en Land Rover-dealers. Met alle overnames van de afgelopen jaren is de omzet van Van Mossel gegroeid van 400 miljoen euro naar 800 miljoen.

Berkhof zegt in het FD zich te concentreren op de kleine marges en zo tot een algeheel positief bedrijfsresultaat te komen. “We nemen bij alle activiteiten genoegen met een kleine marge. Bij elkaar opgeteld maakt dat een fatsoenlijke marge.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.