VDL Groep breidt directie uit

De VDL Groep breidt de adjunct-directie verder uit met drie directeuren: Carel Bouckaert, Jos van Meijl en Guustaaf Savenije. Deze directieleden fungeren als sparringpartners van bedrijfsdirecteuren en vertegenwoordigen de bedrijven in de directievergaderingen.

Het adjunct-directieteam van VDL Groep bestaat hiermee uit zeven personen. Bouckaert (thans technisch directeur) volgt Joost Govaarts op als algemeen directeur van VDL Nedcar, waar de Mini Coutryman wordt geproduceerd in opdracht van BMW Groep. Bouckaert is in 1984 begonnen bij het bedrijf als leerling in de pershal.

Van Meijl werkt al 33 jaar bij de onderneming en krijgt als adjunct-directeur de supervisie over een aantal VDL-bedrijven.

Savenije was eerder werkzaam bij Philips en ASML en sinds 2013 bij VDL en krijgt de supervisie over de acht VDL ETG-bedrijven.

Het familiebedrijf heeft haar hoofdkantoor in Eindhoven en is opgericht in 1953. Anno 2016 telt de onderneming 89 werkmaatschappijen, verdeeld over 19 landen met meer dan 13.000 werknemers. Het concern verwacht over 2016 een omzet van 3 miljard euro te realiseren. Het bedrijf is toonaangevend in metaalbewerking, mechatronische systemen en modulebouw, kunststofverwerking en oppervlaktebehandeling. Onder de divisie autoassemblage valt de productie van personenauto’s voor derden, terwijl ook een busdivisie onder het concern valt, evenals een divisie eindproducten waar producten worden vervaardigd, zoals veersystemen voor automotive, koel- en luchttechnische installaties of systemen voor de agrarische sector.

Ivonne Vermeulen

Eindredacteur Aftersales Magazine. Ivonne heeft een rijke bagage waarin journalistieke waarden en kennis van de autobranche bijeenkomen. Dankzij haar rol binnen Focwa's Carrosserie beschikt zij bovendien over een indrukwekkend netwerk in de schadeherstelbranche.

Van Ivonne Vermeulen zijn er nog 343 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Ivonne Vermeulen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.