VDL Nedcar wil begin mei weer auto’s bouwen

Na een noodgedwongen productiestop van ruim vier weken, als gevolg van een onderdelentekort door het coronavirus, kondigt VDL Nedcar nu aan de lopende band per 4 mei weer op te starten.

Het is een herstart onder voorwaarden. Essentieel voor de productie van BMW’s en drie Mini-varianten is dat er geen beperkende overheidsmaatregelen zijn. Het probleem van ontoereikende aantallen, voor de voertuigproductie kritische onderdelen zal begin mei niet meer spelen, denkt VDL Nedcar. Met mondkapjes, veiligheidsbrillen, handgels, overalls en anderhalve meter afstand houden van collega’s denkt de fabrikant verspreiding van het coronavirus te voorkomen.

Het herstartscenario omvat drie achtereenvolgende stappen: eerst start BMW zelf de productie op (30 april), gevolgd door proefdraaien door VDL Nedcar (1 mei) en de daadwerkelijke productie op 4 mei. BMW is de enige klant van ‘Born’. Over het draaiboek zijn de medewerkers van Nedcar (circa vijfduizend) gisteren geïnformeerd.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2349 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.