fbpx
bekeken: 1458 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3,00)

Alleen maar e-leaseauto’s bij ABN Amro

DOMEIN: Leasing

Geplaatst op: 24 april 2019, 14:06

Leestijd: < 1 minuut

Om “het goede voorbeeld te geven” schakelt ABN Amro de komende vijf jaar volledig over op elektrische leaseauto’s. Het bedrijf zegt daarmee de eerste Nederlandse grootbank te zijn.

Het nieuwe regime gaat vanaf juli 2019 gelden. Personeel dat een auto-van-de-bank nodig heeft voor zijn werk kan dan geen personenwagens met verbrandingsmotor meer kiezen.Alle elektrische modellen zijn toegestaan, variërend van een Renault ZOE tot en met een Tesla Model X.

De maatregel moet over vijf jaar resulteren in een volledig CO2-neutraal leasewagenpark. In 2018 werd circa 67 miljoen kilometer gereden met bijna tweeduizend leaseauto’s van ABN Amro. Het overgrote deel (95 procent) had een verbrandingsmotor, waarvan 51 procent benzine, 29 procent diesel, 15 procent hybride-elektrisch benzine, 5 procent volledig elektrisch en 0,01 procent hybride-elektrisch diesel. De totale CO2-uitstoot van het eigen leasepark was 11,1 kTon, wat volgens de bank gelijkstaat aan het energieverbruik van bijna 1400 huishoudens.

Autodeelservice

Naast de omschakeling op elektrisch leaserijden wil ABN Amro het voor medewerkers ook aantrekkelijk maken om de eigen auto in te ruilen voor slimmere en schonere alternatieven zoals het openbaar vervoer, autodeelservice Amber of een duurzame private-leaseoplossing.

Tags: , , , , , ,

Quatrac Pro: compromis der…Autohopper start elektrische…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties