fbpx
bekeken: 898 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3,00)

Alphabet beste leasemaatschappij 2019

DOMEIN: Leasing

Geplaatst op: 25 juni 2019, 12:16

Leestijd: < 1 minuut

Wagenparkbeheerders in Nederland kronen Alphabet als de best presterende leasemaatschappij in 2019. Het cijfer 8,1 is fractioneel beter dan dat van Arval (8,0) en de nummer drie Athlon (7,9).

Met de uitkomst komt een einde aan dertien opeenvolgende eerste plaatsen voor Arval. De benchmark leasemaatschappijen is een onderdeel van de Ilisia Research Zakelijke Mobiliteitsmonitor. Ieder jaar beoordelen vijfhonderd wagenparkbeheerders hun maatschappij op meer dan dertig  aspecten van de geleverde dienstverlening.

Afspraken

Oplossen van problemen, meedenken, nakomen van afspraken en de kwaliteit van de afwikkeling van schades zijn de belangrijkste tevredenheidsfactoren in 2019. De resultaten van de nieuwste meting, uitgevoerd in mei 2019, laten zien dat Alphabet het best wordt gewaardeerd van alle onderzochte leasemaatschappijen.

Het probleemoplossend vermogen van de (medewerkers van de) leasemaatschappij is structureel de belangrijkste bepalende factor van de algemene tevredenheid. In 2019 loopt dit aspect parallel aan  de mate van nakomen van gemaakte afspraken en de kwaliteit van het afwikkelen van eventuele schades.

Loyaliteit

Klanten van de Nederlandse leasemaatschappijen tonen zich over het algemeen loyaal. De nieuwste benchmark laat zien dat Alphabet voor het tweede jaar op rij beschikt over het meest trouwe klantgroep bij leasemaatschappijen. Ook de Net Promotor Score is gemeten (het aandeel klanten dat een negen of tien toekent minus klanten die zes of lager geven). De NPS over alle gemeten leasemaatschappijen bedraagt een +9 (in 2018: +6). Alphabet deelt hier de koppositie met Arval, beide scoren een NPS score van +21. Athlon volgt met een NPS score van +14.

Tags: , , , , , ,

Lightyear onthult prototypeZeven nieuwe leden voor…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties