fbpx
bekeken: 1303 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (4,00)

Alphabet en Arval aan kop in leaseranglijst

DOMEIN: Leasing

Geplaatst op: 7 juli 2020, 11:07

Leestijd: < 1 minuut

Alphabet en Arval zijn volgens de wagenparkbeheerders in Nederland de best presterende leasemaatschappij. Het duo deelt de koppositie in de Benchmark leasemaatschappijen 2020.

Het overzicht is een onderdeel van de Ilisia Research Zakelijke Mobiliteitsmonitor. Ieder jaar beoordelen vijfhonderd klanten hun leasemaatschappij op meer dan dertig criteria. De resultaten van de nieuwste meting, uitgevoerd in mei/juni 2020, laten zien dat Alphabet voor het tweede jaar op rij het best wordt gewaardeerd: 8,1. Arval verbetert zijn positie ten opzichte van vorig jaar en komt daarmee ook uit op een 8.1. Direct daarachter, met voor het derde jaar op rij een 7,8 als waardering, schaart zich Athlon. De klanten van VW Pon Financial Services kennen hun leasemaatschappij een 7,7 toe; alle andere leasemaatschappijen laten lagere waarderingen zien.

Knelpunten

De cijfers betreffen de algemene tevredenheid van de klanten. Het verschil zit vooral in de deelaspecten van dienstverlening. De belangrijkste factoren voor de algemene tevredenheid zijn het probleemoplossend vermogen en meedenken over knelpunten. Bepalend zijn verder de kwaliteit en volledigheid van de informatievoorziening. Veel leaseklanten geven aan dat ze de afgelopen (corona)weken contact hebben opgenomen. Een groot aantal wilde praten om financiële gevolgen van de crisis te verzachten, zoals een betalingsregeling (32 procent) of tijdelijke opschorting van leasebetalingen (29 procent). In het algemeen was men matig tevreden met het resultaat. De tevredenheid varieert tussen een 6,6 (informatie over werkwijze en/of betalingsregeling treffen) en 6,3 (regelen van opschorting van betalingen).

Loyaal

De Benchmark leasemaatschappijen 2020 laat zien dat Alphabet voor het derde jaar op rij beschikt over de meest trouwe klantgroep. De tevredenheidsindicatie Net Promotor Score (NPS) groeit bij alle gemeten leasemaatschappijen van +9 in 2019 naar +12 in 2020. Alphabet deelt opnieuw de koppositie met Arval, beide scoren een NPS van +19. Athlon volgt met +16 (2019: +14) en VW Pon Financial services met +13.

Tags: , , , , ,

Meer online trainingen bij…Nederland blijft voorloper…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

W, (Pim) van der Veer: 7 juli 2020 om 13:55

De goede score van Athlon komt natuurlijk door de inzet van mijn zoon Willem van der Veer…..

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties