bekeken: 1048 x
Waardeer dit artikel:
1 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 5
(4,00)
(Inloggen is vereist)

Amerikaanse autofabrikanten vrezen recessie

DOMEIN: Retail

Geplaatst op: 14 augustus 2019, 15:03

Leestijd: 1 minuut

Ford en General Motors hebben flinke voorzieningen genomen om een economische recessie het hoofd te kunnen bieden.

Dat meldt persbureau Reuters. Wederzijdse importheffingen hebben ertoe geleid dat grondstoffen voor de auto-industrie zijn gestegen. Dit komt nog bovenop het feit dat de vraag naar nieuwe auto’s in zowel China als de VS afneemt.

Mocht een en ander leiden tot een nieuwe economische recessie, dan heeft Ford een buffer van 20 miljard dollar, General Motors van 18 miljard. De autofabrikanten deelden dat mij tijdens een conferentie van zakenbank J.P. Morgan.

Daar legde financieel directeur Dhivya Suryadevara van General Motors uit dat GM verschillende scenario’s heeft uitgewerkt, vergelijkbaar met de crisis van 2008-2009, in het geval een recessie uitbreekt. “Het is iets dat we continu in de gaten houden zodat we voorbereid zijn in het geval een recessie uitbreekt.” Ze zei daarbij dat zo’n recessie op dit moment niet direct te verwachten is.

Vooruitzichten

GM ziet uitstel van belangrijke uitgaven en het overschakelen op de productie van lager geprijsde voertuigen als enkele maatregelen die de autofabrikant kan nemen in het geval een crisis wel uitbreekt.

Ford zegt dat het in samenwerking met economen een vinger aan de pols houdt.

Vorige week schreef het Duitse tijdschrift Wirtschaftswoche al een alarmerend artikel over de slechte vooruitzichten voor de Duitse auto-industrie.

Tags: ,

Groeispurt laadpunten…Behr Hella Service breidt…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties