bekeken: 1991 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2,81)

Amsterdamse MKB investeert in Teclub

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 16 maart 2016, 14:57

Leestijd: < 1 minuut

De Amsterdamse investeringsmaatschappij MKB Fonds heeft een meerderheidsbelang verworven in de Nederlandse onderneming Technical Lubricants International (Teclub). Teclub is een private label producent en exporteur van motoroliën, vetten, rem- en koelvloeistoffen. Het bedrijf heeft een omzet van zo’n tien miljoen euro en verkoopt de producten in meer dan 35 landen.

“De ambitie van Teclub is om de handelsactiviteiten versnel internationaal uit te bouwen. De mogelijkheden in groeimarkten, zoals Azië en Afrika, zijn vrijwel onbegrensd”, aldus René Waal, directeur van Teclub. “Wij zien over de hele linie een sterke groei in de vraag naar innovatieve chemische oplossingen, waarbij het milieu een steeds belangrijkere rol speelt. Onze producten sluiten daar uitstekend op aan.”

Teclub is een echt familiebedrijf: vader jaap Waal richtte het bedrijf in 1988 op en zoon René kwam op 26-jarige leeftijd het bedrijf binnen. Hij bouwde het bedrijf de afgelopen jaren uit tot een bedrijf met verkoopactiviteiten in meer dan 35 landen. Tevens bouwde hij het bedrijf om van een traditionele olie- en vettenleverancier tot een high-tech privatelabel-leverancier van innovatieve chemische producten voor de aftermarket.

Internationale groei

“De internationale groeikansen bij Teclub zijn aanzienlijk”, aldus Thomas Wals, partner van het MKB Fonds. “Het bedrijf heeft onder zijn afnemers zeer gerenommeerde bedrijven en multinationals. Met een klein team presteert de onderneming uitermate succesvol.”

Het MKB Fonds beheert momenteel drie gesloten fondsen met een totaal beheerd vermogen van zo’n 35 miljoen, gefinancierd door uitgiftes van MKB obligaties en MKB aandelen aan particuliere beleggers. Het fonds investeert en participeert alleen in volwassen Nederlandse mkb-bedrijven met een bewezen marktpositie en goede vooruitzichten.

Tags: , ,

ANWB als klantenfilterAutonoom rijden drukt…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties