fbpx
bekeken: 1727 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3,00)

ANWB start eigen website occasions

DOMEIN: Retail

Geplaatst op: 21 juni 2019, 13:13

Leestijd: < 1 minuut

ANWB begint een eigen website voor tweedehands auto’s. Kopers in spe kunnen vanaf vandaag op de site van de organisatie het aanbod bekijken.

Bij de aangeboden voertuigen wordt ook de richtprijs volgens de ANWB Koerslijst vermeld, evenals een overzicht van de totale gebruikskosten, een autotest en voertuigopmerkingen van de Wegenwacht. Met de nieuwe dienst wil de ANWB haar leden nog beter van dienst zijn bij de zoektocht naar een gebruikte auto. De bond verwacht dat het aanbod van occasions de komende periode sterk zal stijgen.

Alleen Bovag

Op het platform is alleen aanbod te vinden van Bovag-autobedrijven. “Mocht zich een probleem voordoen waar klant en autobedrijf niet uitkomen, dan kunnen wij als ANWB daar geen rol in spelen“, zegt een woordvoerder. “Bovag heeft die mogelijkheid wel, met de Geschillencommissie als loket.” Wie de voorraadbeheersystemen van Autodata, RDC of VWE gebruikt, kan zijn aanbod gratis toevoegen. In een later stadium worden mogelijk ook andere occasionsystemen toegelaten.

Belangrijkste selectiecriteria

De website anwb.nl wordt met de zoekterm ‘auto’ jaarlijks ruim twintig miljoen keer geraadpleegd. Vooral de richtprijs volgens de ANWB Koerslijst, de autokostenberekeningen, de bevindingen van de Wegenwacht en de autotesten zijn voor de bezoekers belangrijke selectiecriteria. “Door hier een geselecteerd occasionaanbod aan te koppelen, wordt de zoektocht naar een geschikt tweedehands voertuig een stuk makkelijker”, stelt de bond.

Tags: , , , , , , ,

Gouden Stekker voor Auke…Daimler meest connectieve…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties