bekeken: 3943 x
Waardeer dit artikel:
2 votes, average: 4,50 out of 52 votes, average: 4,50 out of 52 votes, average: 4,50 out of 52 votes, average: 4,50 out of 52 votes, average: 4,50 out of 5
(4,50)
(Inloggen is vereist)

APK gaat flink veranderen

DOMEIN: Werkplaats

Geplaatst op: 29 juni 2017, 12:39

Leestijd: 4 minuten

De aanstaande connectiviteit zal het periodiek keuren van auto’s naar een volgend niveau tillen. Op komst is onder meer Europese regelgeving om in de apk een verplichte controle op te nemen of auto’s de door autofabrikanten ontwikkelde updates hebben gekregen.

Dat en meer bleek op het 18e congres van de CITA, de internationale koepel van keurende (semi-) overheidsorganisaties. Aftersales Magazine was daar eerder deze maand, exclusief voor de Nederlandse vakpers, aanwezig in Zagreb.

Belangrijk nieuws voor de autobranche in ons land is dat de aanstaande connectiviteit het periodiek keuren van auto’s naar een volgend niveau zal tillen. Op komst is regelgeving om in de apk een verplichte controle op te nemen of auto’s de door autofabrikanten ontwikkelde updates hebben gekregen. Er komt wellicht een ‘verbod’ op het elektronisch tunen van auto’s als de daarvoor gebruikte software de typegoedkeuring van de auto negatief beïnvloedt.

Verder wordt de apk de komende jaren onderdeel van een gedigitaliseerde aftersalesomgeving. Een deel van de huidige, periodieke keuring zal continu en online gaan gebeuren. Daaronder bijvoorbeeld rijveiligheidssystemen (ADAS/ECSS), want die laten zich, stelt CITA, goed online monitoren.

Het volledige verslag staat in de nieuwe editie van Aftersales Magazine, die vrijdag verschijnt. Maar wie zich registreert op Aftersales Plus kan er nu al kennis van nemen.


Tags: , ,

REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties