fbpx
bekeken: 3633 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2,81)

Apollo Tyres bouwt fabriek in Hongarije

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 18 september 2014, 08:12

Leestijd: < 1 minuut

Apollo Tyres, het Indiase moederbedrijf van de Nederlandse bandenproducent Vredestein, gaat voor 475 miljoen euro een fabriek bouwen in Hongarije. De expansie zou geen effect hebben op de werkgelegenheid bij Vredestein in Enschede waar 1700 mensen werken.

Apollo opende vorig jaar zijn nieuwe hoofdkwartier voor de ontwikkeling van personenwagenbanden bij Vredestein in Enschede. Dat R&D-centrum biedt werk aan circa honderd onderzoekers. Met de komst van het onderzoeks- en ontwikkelingscentrum worden de banden van alle merken die Apollo voert, inclusief Vredestein, ontworpen en getest in Enschede. Ook opende Apollo een nieuw Europees distributiecentrum in Enschede.

Met de bouw van de nieuwe fabriek in Hongarije waar ongeveer 1000 man komt te werken, laat Apollo Tyres er geen misverstand over bestaan wat de plannen zijn voor de Europese bandenmarkt. De expansiedrang uitte zich vorig jaar ook in overnameplannen van de Amerikaanse bandenfabrikant Cooper Tire & Rubber Co voor een bedrag van 2 miljard dollar. Uiteindelijk ging de overname alsnog niet door.

Tags: , ,

Autobouwers voelen terugslag…Comeback van 14%…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties