fbpx
bekeken: 1783 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (4,50)

Texa kalibratieapparatuur voor Autoglaz

DOMEIN: Schadeherstel

Geplaatst op: 10 juli 2018, 13:41

Leestijd: < 1 minuut

Autoglaz Nederland gaat al zijn vestigingen voorzien van Texa-kalibratieapparatuur om in geval van ruitvervanging de aanwezige ADAS-systemen conform fabrieksnorm af te stellen. Vanaf 12 juli start Explora, leverancier van Texa, met de uitlevering.

Tot nu toe hielpen de vestigingen van Autoglaz die wél over kalibratieapparatuur beschikken de overige locaties. Maar door de sterke toename van ADAS-functies (zoals lane departure warning systems, adaptive cruise control, city safety en/of adaptive light sensoren) heeft de directie besloten dat alle circa veertig vestigingen de vereiste kennis en apparatuur in huis moeten hebben.

Trainingen

Naar schatting is 95 procent van de nieuwe automodellen – standaard of als optie – uitgerust met Advanced Driver Assistance Systems. Om de functies in geval van schadeherstel optimaal te houden, is kalibratie noodzakelijk. Leo Smid, algemeen directeur van Autoglaz: “We zijn dit jaar gestart met een grote professionaliseringsslag. De (personele) organisatie is uitgebreid, processen en procedures zijn verbeterd, nieuwe vestigingen zijn aangesteld, de 24/7 service is geoptimaliseerd. En nu wordt er stevig geïnvesteerd in kalibratieapparatuur met de bij behorende trainingen en certificering. Onvermijdelijk als je de ambitie hebt om met landelijke opdrachtgevers samen te werken.”

Op de foto sluiten Leo Smid (l.) namens Autoglaz en René van Arkel namens Explora de deal.

Tags: , , , , , ,

Geplande korting op BBL valt…5,9 procent meer bestelwagens…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties