bekeken: 2616 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2,58)

ARN komt demontagebedrijven tegemoet

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 7 april 2016, 07:00

Leestijd: < 1 minuut

Om de demontagebedrijven tegemoet te komen, wil ARN hen in 2017 een vergoeding van 7,50 euro per wrak betalen. Ook komt er een (vaste) vergoeding van administratiekosten, ter hoogte van vijf euro per afgemelde auto.

Daarmee kunnen de demontagebedrijven komend jaar 12,50 euro per voertuig tegemoet zien. Wat er vanaf 2018 gebeurt is nog onduidelijk. Mogelijk komt er een variabele, per bedrijf te bepalen vergoeding. Hoe dan ook lijkt het omstreden, vorige maand door ARN aangekondigde besluit om vanaf 2017 helemaal geen vergoeding meer toe te kennen, voorlopig van de baan.

Directeur Arie de Jong sprak woensdagmiddag tijdens een af en toe tumultueuze bijeenkomst in Breda, waar circa tachtig demontagebedrijven aanwezig waren, van “getrapt afschaffen.” Waar de eerste regiobijeenkomst over de koers van ARN relatief rustig verliep, was gisteren sprake van een verhitte sfeer. Velen maakten van hun hart geen moordkuil en de discussieleider had regelmatig moeite om de gemoederen te bedaren. Achter het besluit om in één stap van dertig euro naar nul te gaan wordt een verborgen agenda vermoed. Zo zou de PST-fabriek in Tiel met grote verliezen draaien en de ARN-organisatie te groot en kostbaar zijn.

Breuk

Van diverse kanten werd tijdens de bijeenkomst openlijk gezinspeeld op een breuk tussen ARN en de demontagebedrijven. Namens enkele tientallen demontagebedrijven las Chiel van den Braak (ADB van den Braak) een verklaring voor waarin het vertrouwen “in de door u als directeur ingeslagen koers” wordt opgezegd. Er komen nog regiobijeenkomsten op 13 april (Haarlem) en 18 april (Assen). Volgens Stiba-secrertaris Stefan Cabri zullen daarna de leden bijeen geroepen worden om een definitief standpunt in te nemen.

Tags: , , ,

Autobedrijven verkopen 5…Frits Giesbers nieuwe…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties