bekeken: 2431 x
Waardeer dit artikel:
0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
(0,00)
(Inloggen is vereist)

Athlon in proef deelauto privé/zakelijk

DOMEIN: Leasing

Geplaatst op: 29 augustus 2017, 11:59

Leestijd: < 1 minuut

Om ervaring op te doen met gelijktijdig autodelen door verschillende doelgroepen stapt Athlon in een Zwols project voor enerzijds huurders en anderzijds bankpersoneel. Daarbij kunnen maximaal tweehonderd mensen gezamenlijk gebruikmaken van twee verschillende deelauto’s.

De uitvoering begint in de loop van 2018, zodra de verbouwing van een voormalige bejaarden- annex studentenflat tot appartementencomplex is afgerond. Eind vorige week was de officiële aftrap. De bewoners gaan te zijner tijd zeven auto’s delen met personeel van de aangrenzende Rabobank IJsseldelta-vestiging. Waarschijnlijk zullen het twee BMW’s en vijf Peugeots zijn.

Primeur

Voor de leasemaatschappij is de bundeling van privé en zakelijk een primeur. Tot nu toe ging het bij Car2Use van Athlon uitsluitend om een combinatie van bedrijven. Het initiatief in Zwolle betreft een proef van vier jaar. De voertuigen komen te staan op parkeerterreinen van de bank en het 65 appartementen tellende complex. Er gelden verschillende tarieven voor de twee modellen deelauto, die inzetbaar zijn door iedere huurder/werknemer. Hij of zij reserveert de auto vanuit een app. Die is toegankelijk via een beschermd persoonlijk account. Afrekening vindt vervolgens maandelijks plaats naar rato van gebruik. Er geldt dus geen abonnementsstructuur. Athlon zegt het aantal voertuigen te vergroten wanneer de vraag het aanbod overtreft. De parkeerplaatsen worden voorbereid met oplaadmogelijkheden voor elektrische auto’s.

Meerwaarde

Bij de werving van huurders zoekt woningcorporatie Delta Wonen mensen die geen parkeerplek nodig hebben voor een eigen auto. Evert Leideman, directeur-bestuurder: “Het delen van auto’s biedt meerwaarde voor onze huurders. Ook draagt het door efficiënt gebruik bij aan verlaging van kosten en een reductie van de CO2-uitstoot.”

De verwachting is dat gecombineerd gebruik zorgt voor optimale benutting van de auto’s. “Een mooi voorbeeld van samen slim en efficiënt gebruik maken van faciliteiten”, aldus directievoorzitter Alexander van de Koevering namens Rabobank IJsseldelta.

Tags: , ,

Veel Duitse patenten op…Opnieuw minder…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties