fbpx
bekeken: 981 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3,00)

Audi-ceo Schot: actieradius EV ‘non-discussie’

DOMEIN: Retail

Geplaatst op: 21 juni 2019, 09:31

Leestijd: < 1 minuut

Autofabrikanten staan volgens Audi-ceo Bram Schot aan de vooravond van een cruciale beslissing: blijven ze nog investeren in motoren op fossiele brandstof? Komend jaar namelijk wordt de nieuwe uitstootnorm Euro 7 duidelijk, die vanaf 2025 gaat gelden.

“Een nieuw benzine- en dieselmodel ontwikkelen kost 48 maanden. Die auto moet tien jaar meegaan. Ga je nog in een verbrandingsmotor investeren? Die vraag moet je volgend jaar al beantwoorden”, zegt de Nederlandse topman in de Nationale Autoshow van BNR Nieuwsradio.

Nieuwprijs

Ook in een ander opzicht is 2025 een voor de auto-industrie belangrijk jaar. De hoge kosten voor de ontwikkeling van elektrische auto’s zullen ertoe leiden dat de nieuwprijs zo’n drie- tot vijfduizend euro hoger komt te liggen. Schot rekent voor dat EV’s een hap van vijftien miljard nemen uit Audi’s  totale ontwikkelingsbudget – veertig miljard euro. “Dat kan ik niet zelf financieren, als ik het allemaal zelf moet betalen.” En dus betaalt de eindgebruiker sterker mee dan nu het geval is. Over vijf jaar is wat Schot betreft een op de vier nieuwe Audi’s er een met elektrische aandrijving. Verder noemt hij angst voor een te beperkte actieradius van een elektrische auto “een non-discussie.” Omdat de gemiddelde Europeaan nog geen veertig kilometer per dag rijdt en omdat er over vijf jaar een laadinfrastructuur ligt die “net zo dicht is als nu met benzinepompen.”

Tags: , , , , , ,

Innovatieprijs voor eSense van…8 op 10 Nederlanders wil geen…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties