bekeken: 3600 x
Waardeer dit artikel:
634 votes, average: 3,07 out of 5634 votes, average: 3,07 out of 5634 votes, average: 3,07 out of 5634 votes, average: 3,07 out of 5634 votes, average: 3,07 out of 5
(3,07)
(Inloggen is vereist)

Audi maakt ‘brandstof van de toekomst’

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 29 april 2015, 10:08

Leestijd: 1 minuut

Audi zegt een enorme stap te hebben gezet door de productie van groene e-diesel. De brandstof is een combinatie van groene energie, water en koolstofdioxide en kan zonder aanpassingen in huidige auto’s worden gebruikt. Audi noemt de e-diesel ‘fuel of the future’.

In een eerste fase wordt groene stroom gewonnen via zonnepanelen, windenergie en waterkracht. Hiermee wordt water verhit tot boven de 800°C. Electrolyse zorgt vervolgens dat de stoom gesplitst wordt in zuurstof en waterstof. In een volgende stap wordt de waterstof geïsoleerd en onder hoge hitte en druk vermengd met koolstofdioxode. Het resultaat: koolwaterstofverbindingen die uiteindelijk verfijnd worden tot e-diesel.

Hoewel het proces op zich zeker niet nieuw is, stelt Audi dat hun aanpak vernieuwend is, onder meer door de temperatuur voor het splitsingsproces van het water te verhogen en de restwarmte te recupereren. De komende maanden wordt ruim 3.000 liter e-diesel verwacht.

Tags: , ,

Drie nieuwe vestigingen voor…Joop Jansen interim directeur…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties